גבינות

גבינות המחלבה מיוצרות כיום בשיתוף עם מחלבה שכנה.מגשי גבינה
הן מיוצרות מחלב כבשים גולמי ומפוסטר שעובר בדיקות מעבדה קפדניות.
תהליך הייצור הנו מסורתי וכמעט ללא מיכון.
חלק מהגבינות מיוצרות על בסיס של מתכונים קלאסיים וחלקן פיתוח עצמי של המחלבה.

 

סוגי הגבינות:

 

קשות:

"תמר" – מזכירה בטעמה גבינות מסוג "טום" וגם את המתקתקות של האמנטל השוויצרית.
התמר, מומלצת להגשה לצד פירות, ירקות, פירות יבשים עם לחמים טובים ולצד יין עדין.

 

 

 


"נגב"- גבינה קשה ופיקנטית, המיושנת כ 4 חודשים לפחות ומתובלת בעשבי תיבול שונים: רוזמרין/לבנדר/פלפל אנגלי ועוד.


"שלף" – גבינה בסגנון קשקבל. גבינה המיוצרת מחלב כבשים.
מקורה באיטליה, אך כיום מיוצרת בגרסאות שונות בכל אזור הבלקן.
פירוש השם "גבינה על סוס" – וככל הנראה את הגבינה היו מייבשים פעם על שני צידיו של מקל, בדומה לאוכף.
הגבינה מלוחה מעט וחריפה בטעמה ושייכת למשפחת גבינות ה"פסטה פילטה" שעוברות בתהליך הייצור בישול ולישה במים רותחים.
מיושנת מינימום שלושה חודשים ומתאימה גם כמילוי למאפים, על כריכים ובפני עצמה.


גבינות עובש

"רתם" – גבינת עובש בסגנון "ברי".רתם - בסגנון ברי, צילום - אירנה אב וטבול
מיוצרת במקור בחבל איל דה פראנס בצרפת.
יוצרה לראשונה במאה ה-8. בעלת ארומה של אגוזים ושמרים ומרקם חלק ורך.
מכוסה בקרום עובש לבן. נעשית חריפה בטעמה עם ההבשלה.
מומלצת לאכילה לצד ענבים, תאנים, קרקרים, לחם ויין לבן מסוג שרדונה.

 


"שקד" – גבינת עובש מסוג קממבר הצרפתית.גבינת קממבר
שמה ניתן לה על שם הכפר קממבר שבנורמנדי.
הגבינה מתרככת והופכת קרמית וריחנית עם הבשלתה.
פטריית הפניציליום קנדידום גורמת להתרככותה ולהתפתחות הקליפה הלבנה שמכסה אותה.
מתאימה לאכילה עם לחם, לצד פירות ואף בבישול ואפייה.


"רות" – בסגנון סנט מור הצרפתית שבאזור עמק לואר.רות - גבינה בסגנון סנט מור
מיוצרת אצלנו בשני אופנים – עם פחם, ללא פחם.
במקור מיוצרת ללא עובש. אצלנו מיושנת עד 6 שבועות.
קליפתה מתקשה ותוכה מתרכך וטעמה נעשה עז.
נהדרת על צנימים, בקישים, מאפים וסלטים. מומלצת לצד יין אדום מיושן.

 


גבינות חצי קשות:

"ענבל" – גבינה חצי קשה.גבינת ענבל
המתכון בפיתוח מקורי שלנו. טעמה כבשי, היא קלה לפריסה וצבעה כתמתם
מתוספת של אנטו לתהליך הייצור.
(תמצית ממקור צמחי). מצוינת על לחם ובטוסטים. וגם בפני עצמה.

 


"קורל" – גבינה חצי קשה גבינה מתובלת בעשבי תיבול שונים: גבינת קורלעלי דפנה, רוזמרין, טימין ואזוב.
מרקמה חלק, צבעה לבן, וקליפתה קשה.
מצויינת לאכילה לצד פירות וירקות, על לחם איכותי, ולצד יין רוזה, או יין אדום.

 


"פטה" – גבינת תמלחת.גבינת פטה
מקור השם "פרוסה", ביוונית. מיוצרת במקור באזור הבלקן מחלב עזים, או כבשים.
מלוחה בטעמה ובעלת מרקם גבשושי ומתפורר. מתאימה לאפייה ולסלטים.
נמכרת אצלנו באריזת וואקום השומרת על הטריות עד הפתיחה.
מומלץ להשתמש לא יאחר משבוע לאחר הפתיחה.

 


"יוגורט" – מחלב כבשים, קרמי ובעל מרקם יציב.יוגורט כבשים טבעי
מזכיר את היוגורט הבלקני. חמיצות מעודנת.
מומלץ לאכילה בתוספת דבש, ריבה, גרנולה, ופירות.

 

 


"לבנה" – גבינת יוגורט מחלב כבשים. בחמיצות קלה ומרקם קרמי,גבינת לבנה
מומלצת על פיתה, לחם ובתוספת זעתר, שמן זית, ירקות ועשבי תיבול. 18% שומן לפחות.

 

 

 

לפרטים והזמנות התקשרו:
 052-8478935   052-8981199

סגור לתגובות.